Versenyszabályzat

1. Az érvényes nevezés feltétele a jelentkezési lap megfelelő kitöltése és annak határidőre történő eljuttatása a megadott elérhetőségre.
2. A főzőversenyen való részvétel ingyenes!
3. Jelentkezni 2-4 fős csapatokkal lehet.
4. A versenyzők kizárólag magyar alapanyagokból dolgozhatnak. Az alapanyagokat, a főző-, sütő- és tálalóedényeket, tüzelőt, eszközöket, valamint a kóstoltatáshoz szükséges eszközöket a versenyzők biztosítják. A versenyhez a felszerelést, dekorációt, sátrat, eső esetére az ernyőt stb. a csapatok hozzák magukkal. 
5. Az ételek elkészítésére csak szabad tűzön van lehetőség: bográcsban, tárcsán, grillen, sparhelten. Ezen eszközök felmelegítése csak és kizárólag fa tüzelésével oldható meg. Tilos használni gáz zsámolyt és egyéb melegítés céljából használatos eszközt!
6. A versenyzőknek 1 adag ételt kell a zsűri elé tálalniuk, a többit a csapattagok fogyaszthatják el. Az étel értékesítésére, kóstoltatására nincs lehetőség!
7. Mivel az ételek helyszíni fogyasztásra kerülnek, csak friss alapanyagokból készülhetnek. Az ételkészítés technológiája és higiéniai követelményei feleljenek meg a biztonságos kóstolásnak. Ez a főzők felelőssége!
8. A főzőverseny helyszínének kijelölése, a környezet kialakítása, a biztonsági szabályok ellenőrzése a szervezők feladata.
9. A főzőhelyek elfoglalása 13:00 órától érkezési sorrendben történik.
10. Az étel elkészítésére 15:00 és 18:00 óra között van lehetőség. Az elkészült ételeket 17:00 és 18:00 óra között lehet a zsűri elé tálalni. A versenyzők dolgozhatnak előkészített alapanyagokkal, de az előfőzés nem engedélyezett! Eredményhirdetésre 19:00 órakor kerül sor a színpadon.
11. A szakmai zsűri folyamatosan figyeli a főzési folyamatot és több szempont alapján pontoz:
• ízek harmóniája
• ötletesség
• higiénia
• tálalás
• versenyszabályzatnak való megfelelés
• fontos, hogy étteremben rövid idő alatt, megfizethető áron elkészíthető legyen
12. A keletkezett veszélyes hulladékot, zsákban kell tárolni és a verseny végeztével a kijelölt helyre vinni.
13. A versenyszabályok be nem tartása a versenyből való automatikus kizárást vonja maga után!

További kérdéssel forduljon bizalommal kollégáinkhoz!
E-mail:
esztergometele@gmail.com
Tel.:
06 70 605 9488
 

© 2018 Ízek Korok Hangulatok.
Minden jog fenntartva.