14:00

BOLONDÓCI BOLDIZSÁR
Interaktív, zenés mesejáték Mátyás király udvari bolondjáról, a Napraforgó Meseszínház előadásában. Szülei papnak szánták Boldizsárt, de ő hazaszökik, sokkal jobban érdekli a bolondozás és a lustálkodás. Azt állítja magáról, hogy ő még a királynál is okosabb, neki már nem kell tanulni.

16:00

BLUES AND ROLL
A csolnoki zenekar repertoárján szerepel például Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Eric Clapton, The Doors és az AC/DC, de emellett saját szerzeményeket is játszanak koncertjeiken.

19:00

ESZTERGOM ÉTELE 2018 – EREDMÉNYHIRDETÉS
Az Esztergom Étele 2018 ünnepélyes eredményhirdetésére és a díjak átadására a színpadon kerül sor.

20:00

I LOVE RETRO PARTY - FIESTA, BESTIÁK, UFO UPDATE, V-TECH, DESPERADO
A ’80-as, ’90-es és a 2000-es évek legnagyobb kedvenceinek show műsora!
BanDJ
ILR Tánckar
Fiesta – Csordás Tibivel
A Fiesta két tagja, Knapik Tamás és Csordás Tibor már régebb óta egyedül zenélt, amikor 1999 végén úgy gondolták, tesznek egy kísérletet a tradicionális latin-amerikai zene megkedveltetésére hazánkban. A formációnak a Fiesta nevet adták és 2000 januárjában forgatták le első videoklipjüket a Meddig tart című dalból.
Bestiák
Tizenöt évvel a feloszlás után, ismét hódító útjára indult a Bestiák 2017-ben. Az egykor népszerű lánycsapat tagja, Somorjai Ilona – Miss Bee – úgy döntött, meglovagolja a retróimádat új korszakát, leporolja a régi dalokat, és színpadra állítja a formációt.
UFO Update
Olyan slágerek fűződnek az UFO nevéhez, mint a "Nyár van, a "Napolaj", a Karibi party", a "Tarzan", az "Akarok egy férfit" vagy a "Párizsi lány". Varga Zsolt, az eredeti formáció akkor még piros tüske hajjal fellépő frontembere 2010-ben újjáalakította a formációt, majd 2014-ben az egész pop csapatot.
V-Tech
A legendás V-Tech zenekart Kefir és Szamóca 1998-ban alapította, és minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az eltelt évek alatt hamar Magyarország egyik legsikeresebb zenei produkciójává nőtték ki magukat.
Desperado
Négyszeres arany és kétszeres platinalemezes zenekar. Kétszer is az év legjobb pop-dance csapata lett a Transylvanian Music Awards-on: 2012-ben és 2013-ban. 2004-es magyarországi elismerés után Romániában is – elnyerve az év zenekara címet.

IV. VADÁSZ – HAGYOMÁNYŐRZŐ NAP
Az Ister Granum Vadász-Hagyományőrző Sport Egyesület idén is számos különleges programmal, többek között vadállat-bemutatóval és finom vadételekkel várja a fesztiválozókat az Erzsébet parkban.

13:00

HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLETEK FELVONULÁSA
Hagyományőrző egyesületek korhű öltözékben vonulnak fel a Kis-Duna sétányon, az Erzsébet parkban és a városban.

14:50

ESZTERGOM ÉTELE 2018 – MEGNYITÓ
Az Erzsébet parkban zajló gasztronómiai verseny ünnepélyes megnyitója.

15:00

ESZTERGOM ÉTELE 2018 – VERSENY
Az Esztergom Étele 2018 nem csupán egy főzőverseny, a város legjobb ételét keressük minden évben. A rendezvény során számos gasztronómiai különlegesség született már, a versenyzők kreativitását mások mellett Buday Péter mesterszakács bírálja. A népszerű program remek kikapcsolódási és szórakozási lehetőség családoknak, baráti társaságoknak, tulajdonképpen bárkinek!

MINDENNAPI ÉLET MÁTYÁS KIRÁLY KORÁBAN
Hagyományőrzők segítségével ismerkedhetnek meg a fesztiválozók Mátyás király korával, a 15. század különlegességeivel. Megjelenik a híres zsoldos sereg, kor és viselet­történeti, valamint lövészeti bemutatóval, gyalogos lemezpáncélos párbajokkal várják az érdeklődőket. A kulturális és művészeti bemutatókban kézművesség, udvari vívás, zsonglőrködés, tánc és élőzene jelenik meg.

ÁLLANDÓ PROGRAMOK
Vásári forgatag, középkori gyereksarok, népi játékok, kosárhinta, szalmadühöngő, kézműves foglalkozás (papírkorona és várkészítés, só-liszt gyurmázás)

© 2018 Ízek Korok Hangulatok.
Minden jog fenntartva.